Laura Davies

Laura Davies (1992) is een rechtsfilosofe met een brede interesse in rechtstheorie, ethische besluitvorming, en de veranderende rol van de rechter.

Na afronding van de Legal Research Master aan de Universiteit Utrecht (cum laude) werkt zij nu als promovenda en docente aan de faculteit rechtsfilosofie van de Radboud Universiteit. Haar promotieonderzoek gaat over de legitimiteit van de rechter. Om dit concept te ontrafelen, analyseert zij de verschillende cultuurhistorische denkbeelden over rechterlijke legitimiteit die de afgelopen eeuw dominant zijn geweest in Nederland. Door te kijken naar hoe deze denkbeelden onderling samenhangen, poogt ze tot een meer integraal begrip te komen waarmee rechterlijke legitimiteit daadwerkelijk en voor lange termijn kan worden versterkt. Ook werkt Laura als redactiesecretaris van het Netherlands Journal of Legal Philosophy (NJLP).

Naast haar wetenschappelijke interesses is Laura een bewonderaar van theater, muziek en kunst. Daarmee probeert ze de abstract filosofische theorieën uit haar werk te verbinden aan voorbeelden uit de kunst en literatuur. Daarnaast heeft Laura podiumervaring als spreker en zangeres.

Download CV